Follow us on social

Latest Posts

Sorry, no posts matched your criteria.

Stay in Touch With Us

Odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore.

Email
magazine@example.com

Phone
+32 458 623 874

Addresse
302 2nd St
Brooklyn, NY 11215, USA
40.674386 – 73.984783

Follow us on social

Bilsalget har fået en mavepuster 

Allerede i marts oplevede vi de første konsekvenser af Coronakrisen på bilsalget og det fortsætter i april måned. Der er i den forgangne måned blevet indregistreret 37 procent færre nye personbiler sammenlignet med samme måned sidste år. Således blev der i april 2019 solgt 16.178 nye biler her i landet. Det tal er i år faldet til 10.201.

– Vi ser også i april måned konsekvenserne af Covid-19 på bilsalget. Det er desværre en forventelig udvikling. Med et samlet fald på nu 28 procent af salget i forhold til sidste år og 37 procent alene i april i forhold til april 2019, har krisen sat sine aftryk på branchen og danskernes forbrug. Når det er sagt, ser vi en stigende interesse, både i butikkerne og virtuelt, så tendensen er positiv, om end på lavt niveau – de kommende par måneder bliver interessante, siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 

Med 389 solgte eksemplarer i april er Peugeot 208 månedens mest solgte bilmodel skarpt forfulgt af to andre franske biler, Citroën C3 og Renault Captur, med henholdsvis 351 og 335 solgte. 

På fjerdepladsen kommer Renault Clio med 257 solgte eksemplarer mens femtepladsen indtages af Skoda Octavia, der er solgt 240 styks af.

Samlet set er Volkswagen, Fiat og Tesla gået mere end 43 procent tilbage i salget i april i forhold til samme måned i fjor, mens det er endnu værre for Audi, Skoda, Volvo og Nissan som er gået mellem 44 og 48 procent tilbage på salget i april. Subaru har solgt 50 procent færre biler i april sammenlignet med samme måned i 2019. Helt galt er det gået for Ford, Dacia, Suzuki, Mazda og Honda, som er gået henholdsvis 55, 60, 63, 73 og hele 77 procent tilbage sammenlignet med april 2019. Intet slår dog Alfa Romeo og Jaguar som har oplevet en tilbagegang af dimensioner på henholdsvis 83 og rystende 93 procent. 

Nu er procenter jo ikke altid til at læse så meget ud af, men sat på spidsen er der for Jaguars vedkommende tale om to solgte biler i april mod 30 styks i april måned sidste år.  Alfa Romeo solgte i april 2019 48 biler her i landet – i år har de solgt 8 i april.

Anderledes – omend på en trist baggrund – er der blot tale om en tilbagegang på én procent i salget hos Peugeot i april contra april 2019. Fremgang i salget er der derimod at spore hos Mitsubishi, Mini, Porsche, Land Rover og DS som har solgt henholdsvis 71, 67, 56, 19 og 6 procent flere biler sat op imod antallet af solgte biler i april sidste år. 

Også her er tallene taknemmelige, men for god ordens skyld fortæller vi, at der er tale om 94 solgte biler hos Mitsubishi, 92 solgte hos Mini, 14 solgte hos Porsche, 31 hos Land Rover og 33 solgte hos DS.

Post a Comment